Tervetuloa suomalaisten laatukenkien maailmaan

Topman tuotemerkin kehitys jatkuu 

FINNUMBERTO OY:n  toimesta

www.finnumberto.fi


Suomalaiskeksintö pitää jalankulkijan pystyssä liukkaalla 

Joka vuosi tuhannet suomalaiset loukkaantuvat kaatuessaan talven pääkallokeleillä. Parkanolaisen jalkinevalmistajan Avec-Shoe  Oy:n talvikenkiin kehittämä kitkapohja antaa pitoa askeleisiin liukkaalla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan vuosittain lähes 400 000 suomalaista liukastuu tai kaatuu talven pääkallokeleillä, useimmiten heti kotipihassa.  Liukas keli asettaa vaaraan kaiken ikäiset, mutta vammojen vakavuus kasvaa iän myötä.

− On laskettu, että yhden kaatumistapaturman kustannus on 6 000 euroa. Puhumme siis merkittävästä kokonaiskustannuksesta vuositasolla. Liukastumistapaturmia voi ennaltaehkäistä helposti kiinnittämällä huomiota talvikenkiensä pohjamateriaaliin jo ostotilanteessa. Eri jalkinemalleja on markkinoilla jo useita, kertoo varatoimitusjohtaja Ilkka Suokko Avec-Shoe Oy:stä.

Idea turvallisesta, pohjoisen keleihin sopivasta jalkineen pohjasta syntyi auton kitkarenkaista. Ensimmäiset kitkapohjat Avec-Shoe valmisti Topman-kenkiinsä jo vuonna 2008. Kehitystyö on jatkunut vuosien mittaan, ja tänä talvena markkinoille tuotiin jälleen uusi innovaatio, kitka3-pohja.

Kitka3-pohja on valmistettu kolmen termoplastisen kumin seoksesta. Termoplastinen kumi ei kovetu liukkaaksi pakkasella, vaan pysyy pitävän pehmeänä myös pakkaskelillä.

Kitka3-pohjan erikoiskumiseos koostuu kulutusta kestävästä runkomassasta, joustavasta tartuntamassasta ja pehmeästä pitomassasta. Massaseoksen etu on se, että pohjassa on useita erilaisia tartuntapintoja. Lisäpitoa kitkapohjiin tuo monikulmainen ja tiheä pitokuvio, joka tarraa alustaan imukupin tavoin.  Lisäksi pohja on suunniteltu niin, ettei lumi pakkaannu pohjaan. Näin talvikengän pohjaan on saatu mahdollisimman hyvä pito.