Tervetuloa suomalaisten laatukenkien maailmaan

Topman tuotemerkin kehitys jatkuu 

FINNUMBERTO OY:n  toimesta

www.finnumberto.fi


Laatukengän tarinassa on yli 70 työvaihetta

Topman-kenkien tuotantoprosessi on pitkä ja monivaiheinen. Suunnittelun aloittamisesta mallikappaleen valmistumiseen kuluu lähes kaksi viikkoa. Erilaisia työvaiheita on noin 70 - naisten talvisaappaissa jopa yli 120.

Suunnittelijan tehtävänä on yhdistää tyylikäs ulkomuoto ja käyttömukavuus. Siksi Topman-kengissä suositaan klassisen yksinkertaisia ja puhtaita muotoja.

- Haen ideoita uusiin kenkämalleihin esimerkiksi tulevan sesongin vaatemuodista, mutta myös upeat päällysmateriaalit itsessään ruokkivat inspiraatiota, tuotesuunnittelija Juha Vainio kertoo.

Hyvä lesti on kaiken sydän

Tyypillisesti uuden mallin suunnittelu aloitetaan lestistä, jotta kengänpohjasta saadaan anatomisesti oikeanlainen. Seuraavaksi suunnittelijan piirtämän ideakuvan pohjalta muotoillaan kolmiulotteinen malli, johon piirretään kengän linjat ja leikkaukset.

Suunnitteluvaiheen jälkeen kenkä kaavoitetaan cad-tietokoneohjelmalla ja digitaaliset kaavat siirretään leikkurille. Materiaalin leikkaamisen jälkeen päästään viimein ompelemaan mallikenkä.

- Kengässä on paljon piilotyötä, kuten tukirakenteita, jotka eivät näy päälle. Siksi hyvän kangän tunnistaa vain sovittamalla, Vainio muistuttaa.


 Laatukengän tarinassa on yli 70 työvaihetta